För dig på festival

Festivaltält, stövlar, solglasögon

Festival hör sommaren till och det är oftast en helt fantastisk upplevelse – om allt går som det ska. Tyvärr händer det tråkiga saker ibland, som att festivalen går i konkurs. Här får du reda på mer!

Strul på festivalen

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Om du är missnöjd med något kan du klaga hos arrangören.

Missnöjd med festivalen

Glöm inte öronpropparna

Dina öron klarar inte hur mycket som helst – viktigt att komma ihåg på festival!

Akta dig för tinnitus

Vanliga frågor & svar - För dig på festival

 • Jag betalade extra för att få bo på en festivalcamping som skulle vara tyst och ren men den var precis lika högljudd som den vanliga campingen. Vad ska jag göra?

  Klaga till de som är ansvariga för campingen – festivalarrangören eller en fristående campingägare. Gör det direkt så har de möjlighet att rätta till felet genom att till exempel ge dig en annan plats.

   

 • Vem ska jag höra av mig till om jag är missnöjd med en konsert?

  Du ska klaga hos arrangören om till exempel ljudet varit dåligt under en konsert. Det företag som förmedlat festivalbiljetten har oftast inga möjligheter att ersätta dig för en misslyckad konsertupplevelse.

 • Vad ska jag tänka på om jag köper min festivalbiljett av en kompis?

  Om du inte köper från arrangören finns alltid en risk att biljetten inte är äkta. Då riskerar du att förlora alla dina pengar, eftersom arrangören kan vägra släppa in dig om du försöker komma in på festivalen med hjälp av en förfalskad eller kopierad biljett.

 • Jag kan inte gå på festivalen i sommar men har redan betalat för biljetten. Kan jag ångra mig och få pengarna tillbaka?

  Det finns ingen lag som ger dig rätt att ångra köpet av en festivalbiljett. Det är bara om arrangören frivilligt erbjuder dig en sådan möjlighet som du kan få pengarna tillbaka.

 • Kan jag få pengarna tillbaka om min favoritartist ställer in sitt framträdande på festivalen i sommar?

  På en festival är det många olika artister som uppträder och då kan det vara svårt att påstå att en viss artist är så viktig så att du kan få tillbaka hela biljettpriset om framträdandet ställs in. Men om någon av de stora artisterna ställer in utan att någon motsvarande artist har bokats så kan du kräva ett avdrag på priset.

Senast granskad: 2014-01-16